‘Metamorfosis’ és l’esperat àlbum debut de la rapera barcelonina Elane

Després de posar del revés l’underground del rap estatal amb els temes del seu primer EP #Sondeesas (quasi 6M de views a Youtube), la rapera barcelonina ha publicat el seu primer elapé el 4 de febrer!

L’àlbum consta de 10 cançons de rap i electrònica produïdes per DAAX (Flashy Icecream, Santa Salut...) i les col·labos vocals de Lia Kali, Adala i Ultra al beat box


Escoltar ELANE

                 


La gent del rap ho sap: Elane és una de les artistes que més fort i millor li fot al rap clàssic. I els seus seguidors, addictes al rap o no, són legió i l’han alçada a reina de l’underground. Bona mostra d’això són els gairebé 6 milions de visualitzacions de les cançons que donen forma a #Sondeesas, l’EP digital que la rapera barcelonina va tancar el novembre de 2020 amb "Axinita", amb la col·laboració de Sofía Gabanna.

Després de “Get High”, “Así lo hicimos” i “Belcebú” amb Lia Kali, els tres avançaments publicats fins el moment, Elane dispara finalment el 4 de febrer la seva òpera prima, titulada ‘Metamorfosis’. L’àlbum consta de fins a 10 talls produïts en la seva majoria per DAAX (Flashy Icecream, Santa Salut...) i els arranjaments orgànics de Fran Massarelli amb un balanç sonor que pivota en el rap clàssic i el boom bap 80s i 90s de diversos tempos i actituds, com el dinamiquíssim i agressiu “Capucha y Brillantes”, la sentidíssima, tranquil·la i delicada “Àvia" dedicada a la seva àvia, la classiquíssima, “La Clau” amb beat de Jazzmvn i col·labo d’Adala o la transcendental i estripada “Metamorfosis”. No només de clàssics i boom bap veu l’artista, i és que al seu primer disc Elane s’endinsa també en peces de tall eminentment electrònic com “Fa mal”, amb un beat del reputadíssim productor Dualy, el trencadís de “Belcebú” amb Lia Kali i produccions que van d’influències reggaetoneres, ballables i infestades de latin com “Así lo hicimos” fins l’electrònica que ratlla el Deep House a “Me confieso”, sense oblidar l’interludi amb Ultra marcant-se un beat box old school de traca i mocador.

Amb ‘Metamorfosis’ la rapera Elane es vesteix de llarg i juga les seves cartes: lletres íntimes i intimistes, directes, fent de tot allò personal una qüestió tan generacional com universal. Elane va sobrada de registres i alhora posa els fonaments d’una veu pròpia, personal i gens discreta: el que crema per dins acaba explotant i la de Barna ens ho ha empaquetat a ‘Metamorfosis’. Ganxo, estómac, ferida, orgull i rap, molt de rap.

ESOLTAR 'METAMORFOSIS' A PLATAFORMES



Segueix Elane

Segueix a Elane a INSTAGRAM, a FACEBOOK, al canal de YOUTUBE i a SPOTIFY