‘Morenetu’ és el nou disc de Gos D amb Welelo: rap, sardanes i un negre català al micròfon

‘Morenetu’ és el nou àlbum del beat-maker maresmenc GOS D amb l’MC badaloní Welelo, que estarà disponible en VINIL 12” i totes les plataformes a la tardor del 2023

Aquest és un disc conceptual tan necessari com molest on es fusionen beats de hip hop lo-fi amb samplers de sardana per redefinir una catalanitat al sXXI i contra tot prejudici racial

ESCOLTA JA 'MORENETU'

En aquest darrer treball GOS D es proposa treure la pols a tots aquells vinils de música d’arrel catalana oblidats a les botigues de quincalla, aquelles col·leccions de discos dels nostres avis que anys enrere les institucions regalaven per crear una cultura i una música pròpia. Diggejant en aquest repertori el beatmaker mataroní ha samplejat un 80% de Cobla i Sardana per donar forma a les bases de MORENETU, amb la clara voluntat de recuperar sonoritats autòctones i desvincular-les de l’univers Tradi-Folk. En aquesta tasca GOS D demostra un interès manifest en utilitzar com a material de treball músiques d’arrel catalana en comptes del ja clàssic Soul o Funk americà que infesta les produccions mundials del gènere del rap. La fórmula és simple: produir Hip Hop que soni ben yankee però amb elements casposos nostrats. Sólo eso, jugar amb contrastos, com sempre!

Les Sardanes són doncs les noves peces del puzzle; i seguint amb l’ús d’elements identitaris, GOS D proposa l’aparició d’una nova verge, en aquest cas masculina, interpretada pel veterà MC badaloní d’ascendència africana WELELO com a MORENETU. Els dos artistes estan d’estrena doncs aquest és el primer treball de GOS D amb un únic MC convidat i WELELO s’estrena escrivint i defensant tot un treball íntegrament en català. A MORENETU en WELELO versa sobre beats de hip hop alla Detroit parits amb música d’arrel catalana amb un missatge anti-racista, desenmascarador de la hipocresia nostrada des de temps indians prou recents i amb voluntat 100% pedagògica i inclusiva.

Gos D porta més de dos anys remenant pisos, botigues i xarxes per recopilar piles de col·leccions sardanils. Aquest és un petit recull de la gran quantitat de beats que ha anat treballant amb l’eix de la Sardana i altres músiques catalanes antigues com a ruta de treball.

COMANDES VINIL 'MORENETU'



Segueix Gos D

Segueix a Gos D a INSTAGRAM i al canal de Gos D a YOUTUBE