Ciudad Jara i Smoking Souls s’alcen amb el Premi Carles Santos a millor disc i millor disc pop, respectivament

La gala de lliurament dels premis, que es va celebrar anit 9 de desembre al Teatre Principal d’Alacant, va atorgar els guardons a Millor Disc a Ciudad Jara per 'Donde nace el infarto' i a Smoking Souls, el de Millor Disc Pop per ‘Translúcid’

Aquesta va estar la tercera edició dels premis, que reconeixen els millors treballs discogràfics i les creacions dels artistes i bandes més destacats de l’escena musical valenciana

Fa unes setmanes vam conèixer els nominats de la tercera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana i ahir, per fi, es van desvetllar els noms dels guanyadors en una gala que es va celebrar al Teatre Principal d’Alacant, i que va estar dirigida pels músics i presentadors Vicent Colonques i Mireia Pérez. I anit, Ciudad Jara i Smoking Souls van estar dos de les bandes guardonades.

D’una banda, Ciudad Jara es van alçar amb el premi de Millor Disc, pel seu debut 'Donde nace el infarto', que va veure la llum el darrer mes de febrer. I malgrat haver hagut de suspendre gran part de la seva gira, els de Gandía no han parat de crear, regalant-nos i donant-li la volta a aquest treball. Des de casa, hem gaudit de les noves versions que han realitzat dels seus propis temes, com “El Último Pasillo” amb El Jose, “En Busca del Fuego”, “Siglos de Golpes” amb la col·laboració de Road Ramos i TéCanela, i “Las nanas de Jara” juntament amb Pep Gimeno ‘Botifarra’. Sense oblidar-nos del tema col·laboratiu “Si se calla el cantor”, amb multitud d’artistes com Amaral, Rayden i Sara Socas, entre altres.D’altra banda, la banda pegolina ho van fer en la categoría del Millor Disc Pop, pel seu aclamat àlbum ‘Translúcid’. Un treball amb el qual Smoking Souls han recorregut els escenaris de multitud de ciutats, penjant el cartell d’entrades exhaurides en molt d’elles i recollint molt bones crítiques, tant per part del públic com per part dels professionals. De fet, en els darrers mesos no han deixat de reinventar-se, publicant un petit EP en clau d’electrònica: 'Opac' va arribar fa poc més d’un mes, amb els increïbles remixos de DJ Plan B, Biano (Orxata), Pasqu (Aspencat), Ley DJ i LoPutoCat.

Una edició de lo més especial, celebrada en un 2020 en el qual reivindicar la música ha estat una tasca indispensable. D’aquesta manera, els Premis Carles Santos han reconegut les produccions, els treballs i les creacions valencianes més destacades de l’àmbit musical valencià.